Jobport 15 jaar!

2 Sep, 2024

Jobport groeide in 15 jaar tijd uit van vacature zoekmachine tot een volwassen platform voor loopbaan, verzuim, re-integratie en mobiliteit. Dagelijks werken hier ruim 20 mensen vol overgave aan. Hoe verliepen die jaren en wat waren de hoogtepunten?

2009

De broers Gyuri en Tolja van de Bilt richten op 1 augustus Jobport op om de arbeidsmarkt transparanter te maken. Jobport is dan een vacature zoekmachine.

2013

Gyuri en Tolja betrekken een paar jaar na de oprichting een extra stel sales-hersens bij Jobport in de vorm van Ton Koole. Hij is gedetacheerd en zal een aantal jaren later echt in dienst komen.

2014

Na 5 jaar keihard te hebben gewerkt, nemen Gyuri en Tolja hun twee eerste medewerkers aan. Op 1 augustus komt Paul van der Linden in dienst als software analist. In december volgt software developer Tijn Schuurmans. Zowel Paul als Tijn werken vandaag de dag nog bij Jobport.

2015

Jobport verhuist naar haar eerste echte kantoor op de Beemdstraat in Eindhoven. Het wordt steeds drukker in de kleine ruimte. Er komen 3 nieuwe medewerkers bij: Tessa Maas en Esther de Putter voor marketing en communicatie. En developer Eric Bartholemy.

2016

Weer een nieuwe medewerker! Dit keer voor sales en trainingen. Het is een oude bekende: Ton Koole. Jobport krijgt er met hem een nieuwe dienst bij: Jobsearchers. De dienst wordt in augustus opgericht, voor Jobhunting trajecten. Het is duidelijk dat de broers steeds verder bouwen en denken.

2017

De stijgende lijn zet door. De vacature zoekmachine wordt verder uitgebreid met coaching- en matching software. Jobport wordt een heus en steeds completer platform voor loopbaan, verzuim, re-integratie en mobiliteit. Krijn Nagtzaam komt in dienst en neemt nog meer kennis over ICT, gedragsverandering en onderwijs mee.

2018

Het gaat Jobport voor de wind en er komen nog meer medewerkers. In totaal staan er nu 11 op de loonlijst. Tijd daarom voor een nieuw, groter en blitser kantoor: Bouncespace Eindhoven. Bouncespace omschrijft zichzelf als “een creatieve, enigszins rebelse en community-based werkruimte met getalenteerde en ambitieuze freelancers, startups en ondernemingen.” Jobport voelt zich er thuis.

2019

Jobport bestaat 10 jaar en viert dat met een grootse bbq. Er komen wat verschuivingen aan de top. Jobport wisselt van algemeen directeur. Krijn Nagtzaam neemt die rol op zich; Tolja gaat zich richten op innovatie en partnerschappen.

2020

Jobport krijgt steeds meer voet aan de grond in het sociaal domein. Het invloedrijke HalloWerk wordt klant. Veel adviseurs weten dat jaar de weg te vinden naar Jobport voor het Ontwikkeladvies, de subsidie van de overheid. Het speciale traject dat Jobport ontwikkelt wordt 6.500 keer ingezet.

2021

Jobport verhuist midden in de pandemie van Bouncespace naar Welkin & Meraki in Eindhoven. Hier kan Jobport ook makkelijker trainingen geven en gasten ontvangen. Net als veel andere bedrijven gaat Jobport over op hybride werken. Geen probleem voor een bedrijf vol digitale vernieuwers.

2022

Jobport is groot en oud genoeg om de jubilea van medewerkers te vieren. 5 mensen die langer dan 5 jaar in dienst zijn worden in het zonnetje gezet. Ook dit jaar wordt door veel mensen het speciale STAP ontwikkeladvies traject van Jobport weer ingezet. Na de vorige ronde heeft Jobport het traject op basis van feedback verbeterd.

2023

In januari is het feest in Eindhoven. De lancering van een nieuw Jobport is een feit. Er is flink gesleuteld aan de applicatie waardoor een hoop nog beter is geworden: onder andere meer overzicht, uitgebreidere informatie en betere zoek- en filtermogelijkheden. Maar Jobport wil meer. Vlak voor de zomer is er een Hackathon waar een lange lijst met AI-ideeën uitkomt.

2024

Jobport rekent steeds meer grote bedrijven en gemeentes tot haar klantenkring. Naast Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam nemen ook Rotterdam, haar 13 regiogemeenten en Haaglanden Jobport in gebruik. In Amsterdam traint Jobport ruim 1.000 medewerkers in effectief gebruik van Jobport.

Weten wat er precies allemaal nieuw is in Jobport? Bekijk hier een overzicht van alle updates voor Jobport.

2 Sep, 2024

Jobport 15 jaar!

Geschreven door Esther de Putter

Esther is de communicatie spil van Jobport. Achter alles wat geschreven en gecommuniceerd wordt, zit een idee: open en vooral heel duidelijk zijn. Zij zit hier als een waakhond bovenop.